Kerkdiensten en Vieringen

Het Dagelijks Evangelie

Gezocht Gevraagd

Nieuwsflits

Nieuwsflits

Links naar website

Statistics

Artikelen bekeken hits : 156559
Pro Ecclesia Zef Gerards PDF Afdrukken
Geschreven door Secretaris   

 

 dscn4679

Pro Ecclesia et Pontifice voor

Koster Zef Gerards uit Kelpen-Oler

tijdens Liduinaviering in Kelpen-Oler

 

Tijdens de jaarlijkse Liduina-viering in Kelpen-Oler ontving koster Zef Gerards (73) uit handen van pastoor Marcus Vankan jl. Pinkstermaandag de hoge en eervolle kerkelijke onderscheiding “Pro Ecclesia et Pontifice”, aan hem toegekend door paus Franciscus.


 

 

zeg gerards wp 20190610 10 58 35 pro

 

  

Tijdens de jaarlijkse Liduina-viering in Kelpen-Oler ontving koster Zef Gerards (73) uit handen van pastoor Marcus Vankan jl. Pinkstermaandag de hoge en eervolle kerkelijke onderscheiding “Pro Ecclesia et Pontifice”, aan hem toegekend door paus Franciscus.

Dit voor zijn reeds 26-jarig onbaatzuchtig kosterschap ten dienste van kerk en parochiegemeenschap Kelpen-Oler. 

Pastoor Vankan roemde de koster om zijn grote dienstbaarheid voor de parochiegemeenschap die hij in alle eenvoud en bescheidenheid gestalte geeft. “Geen man van woorden, maar van daden, meestal op de achtergrond”, aldus pastoor. “In al die jaren heeft de koster nooit verstek laten gaan. Altijd beschikbaar, gepland of onverwacht geroepen.” 

De Liduina-viering werd 5 jaar geleden nieuw leven in geblazen. Ze wordt telkenjare op een andere locatie gehouden. Dit jaar op het terrein van schutterij “St.Petrus” aan de Oranjestraat. Voorheen resp. op de binnenplaats van een historische boerderij, in een Zorgboerderij, een Jeugdhuis en bij een boerderijcamping.

dscn4696


Kelpen-Oler is de enige kerk in Limburg die de H.Liduina van Schiedam als patroonheilige heeft.

In de dagkapel van de parochiekerk in Kelpen-Oler is een speciale nis met de beeltenis van de H.Liduina. Zij draagt het kruis en een roos in haar handen.

In Kelpen-Oler dragen de basisschool en de fanfare haar naam en op de gevels van zo’n 30 huizen is rond 1960 een speciaal vervaardigde Liduinategel aangebracht.

 

 

Laatst aangepast op woensdag 19 juni 2019 12:21