Verzekeringen


Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving en zeker ook in onze parochies. Vrijwilligers verdienen steun en waardering. Ook als vrijwilliger loop je risico’s bij de uitoefening van je vrijwilligerswerk. Daarom heeft de parochie een aantal verzekeringen afgesloten in overleg en samenwerking met het bisdom.

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving en zeker ook in onze parochies. Vrijwilligers verdienen steun en waardering.

Ook als vrijwilliger loop je risico’s bij de uitoefening van je vrijwilligerswerk. Daarom heeft de parochie een aantal verzekeringen afgesloten in overleg en samenwerking met het bisdom.

o   Collectieve aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering). Info  Klik hier A

o   Collectieve ongevallenverzekering. Info Klik hier B

o   Collectieve aansprakelijkheidsverzekering werk-gevers voor schade aan bestuurders van motor-voertuigen. Info Klik hier C

o   Collectieve rechtsbijstandverzekering. Info Klik hier D

Naast deze verzekeringen is ook de vrijwilligersverzekering van de gemeente Leudal en Nederweert op onze parochie-vrijwilligers van toepassing voor zover ze uit de betreffende gemeente komen. Ook u als parochie-vrijwilliger bent dus verzekerd bij de vrijwilligers-verzekering van de gemeente. Het maakt niet uit hoe oud u bent, welk vrijwilligerswerk u doet of hoe vaak u dit doet. Soms overlappen de verzekeringen elkaar. 

Als u vrijwilligerswerk doet, bent u niet altijd goed verzekerd. Daarom heeft de gemeente Nederweert en Leudal een vrijwilligersverzekering afgesloten. Bent u vrijwilliger? Dan bent u automatisch verzekerd bij deze verzekering. Dit betekent dat u verzekerd bent als u een ongeluk krijgt of schade veroorzaakt.

Kijk hier voor meer informatie op de website van de gemeente Nederweert.

Kijk hier voor meer informatie op de website van de gemeente Leudal.

Klik hier voor de brochure die is uitgegeven door de de VNG. 

Mocht u denken schade te hebben toegebracht of geleden tijdens u werk als parochievrijwilliger binnen het Cluster tabor, neem zsm dan contact op met het parochiebureau in Heythuysen tel. 0475-493680 of mail naar parochieheythuysen@gmail.com