Bijzondere vieringenKroedwösj-viering

Al diverse jaren wordt in ons cluster Tabor het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming 15 aug. Gevierd tijdens een clustermis om 10.30 uur gevierd worden in de tuinen van kasteel Ten Hove te Grathem. Let op: U kunt niet parkeren bij het kasteel zelf maar langs de grote weg, de Lindestraat. De mis wordt feestelijk opgeluisterd door het kerkelijk gemengd zangkoor bestaande uit verschillende koorleden uit Grathem en Baexem. Aansluitend is er gezellig samenzijn met koffie, thee en iets lekkers in de binnenplaats van het kasteel. Tijdens deze heilige mis zal ook de kroedwösj gezegend worden. Een aantal dames/vrijwilligers uit Grathem zullen deze kruiden gaan plukken en vervolgens de kroetwösj maken. De kroedwösj is samengesteld volgens een traditioneel recept van zeven kruiden: twee broodgranen, twee geneeskruiden, twee onweers-kruiden en een boomvrucht. Kijk voor actuele informatie elders in deze website en in de nieuwsbrief.


Franciscusviering bij de Baronsberg te Baexem

Traditiegetrouw wordt rond de naamdag van de H. Franciscus van Assisi, 4 oktober, een openluchtmis gevierd bij de Lourdesgrot aan de Baronsberg in Baexem.

Langs de weg naar de Baronsberg staan lichtjes opgesteld. . 

Kijk voor actuele informatie elders op de website en in de nieuwsbrief.


Dierenzegening rond 4 oktober

Op 4 oktober vieren wij dierendag en tevens viert de kerk dan de sterfdag van de heilige Franciscus. Hij werd geboren in Assisi te Italië. Hij hoorde de roepstem van God in zijn leven in een oud kerkje net buiten zijn stad: “Franciscus, ga en herstel mijn kerk”. Eerst deed hij het letterlijk door het vervallen kerkje op te knappen en later figuurlijk door de levende bouwstenen van God, de mensen zelf te helpen. Zij die ziek waren en arm, eenzaam en verlaten. Omdat het voorkwam dat de mensen niet naar hem wilde luisteren, predikte hij tot de vogels en de vissen.

 

Wij nodigen iedereen uit met uw hond of kat, cavia of rat, konijn of welk huisdier u ook hebt, om op  zaterdagmiddag om 12.30 uur samen te komen op het voorplein bij de hoofdingang van de H. Nicolaaskerk in Heythuysen. Hier zegenen wij tijdens een bijzondere gebedsdienst uw huisdier. De kleintjes zijn ook met hun knuffels van harte welkom. De dienst duurt een klein kwartiertje. Bij slecht weer zal de zegening in de dagkapel van de kerk plaatsvinden.

Kijk voor actuele informatie elders op deze website en in de nieuwsbrief.


Clusterviering Mariamaand bij de Baronsberg

Op de 1e zondag van mei (Mariamaand) is er een openluchtmis bij de Lourdesgrot aan de Baronsberg in Baexem. Pastoor M. Vankan zal deze mis celebreren. Er zijn voldoende zitplaatsen en na afloop kunt u onder genot van een kopje koffie en een versnapering nog even gezellig samen zijn. Dichtbij de Baronsberg is gelegenheid om te parkeren. Als de weersomstandigheden het niet toelaten is de Heilige Mis in de parochiekerk Baexem om 10.30 uur.

Kijk voor actuele informatie elders op deze website of in de nieuwsbrief.


Liduinaviering parochie Kelpen-Oler

Op of nabij de feestdag van de patroonheilige wordt een Liduina-viering in Kelpen-Oler (clusterviering) gehouden. De viering is elk jaar op een andere locatie in het dorp. Er werd gevierd op de binnenplaats van Jeurissenhof, bij zorgboerderij De Port, In het clublokaal van JoKo en bij het schutterslokaal.

 

Medewerking wordt verder verleend door een ensemble van fanfare                    St. Liduina.Voor actuele informatie kijk elders op deze website en in de nieuwsbrief.