Kerkdiensten en Vieringen

Het Dagelijks Evangelie

Nieuwsflits

Nieuwsflits

Links naar website

Statistics

Artikelen bekeken hits : 162408
Vrijwilligersverzekering PDF Afdrukken
Geschreven door Secretaris   

 

foto vrijwilligers
VRIJWILLIGERSVERZEKERING

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving en zeker ook in onze parochies. Vrijwilligers verdienen steun en waardering. Ook als vrijwilliger loop je risico’s bij de uitoefening van je vrijwilligerswerk. Daarom heeft de parochie een aantal verzekeringen afgesloten in overleg en samenwerking met het bisdom.

 


 

 

  

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving en zeker ook in onze parochies. Vrijwilligers verdienen steun en waardering.

Ook als vrijwilliger loop je risico’s bij de uitoefening van je vrijwilligerswerk. Daarom heeft de parochie een aantal verzekeringen afgesloten in overleg en samenwerking met het bisdom.

o   Collectieve aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering). Info  Klik hier

o   Collectieve ongevallenverzekering. Info Klik hier

o   Collectieve aansprakelijkheidsverzekering werk-gevers voor schade aan bestuurders van motor-voertuigen. Info Klik hier

o   Collectieve rechtsbijstandverzekering. Info Klik hier


Naast deze verzekeringen is ook de vrijwilligersverzekering van de gemeente Leudal en Nederweert op onze parochie-vrijwilligers van toepassing voor zover ze uit de betreffende gemeente komen. Ook u als parochie-vrijwilliger bent dus verzekerd bij de vrijwilligers-verzekering van de gemeente. Het maakt niet uit hoe oud u bent, welk vrijwilligerswerk u doet of hoe vaak u dit doet. Soms overlappen de verzekeringen elkaar. 

Als u vrijwilligerswerk doet, bent u niet altijd goed verzekerd. Daarom heeft de gemeente Nederweert en Leudal een vrijwilligersverzekering afgesloten. Bent u vrijwilliger? Dan bent u automatisch verzekerd bij deze verzekering. Dit betekent dat u verzekerd bent als u een ongeluk krijgt of schade veroorzaakt.


Kijk voor meer informatie op de website van Nederweert via onderstaande link:

http://www.nederweert.nl/inwoners/onderwerpen-a-z_42559/product/vrijwilligersverzekering_729.html 

Kijk voor meer informatie op de website van Leudal via onderstaande link:

http://www.leudal.nl/inwoner/alle-producten-en-diensten_43129/product/vrijwilligersverzekering_719.html


Door de VNG is een brochure uitgegeven:  

Klik voor VNG-brochure gemeente Nederweert hierop: Brochure VNG Nederweert (via website gemeente Nederweert werkt functie beter)

Klik voor VNG-brochure gemeente Leudal hierop: Brochure VNG LeudalMocht u denken schade te hebben toegebracht of geleden tijdens u werk als parochievrijwilliger binnen het Cluster tabor, neem zsm dan contact op met het parochiebureau in Heythuysen tel. 0475-493680 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

Laatst aangepast op vrijdag 22 februari 2019 19:49