Koren


Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia

 

Het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia verzorgt elke week één eucharistieviering. Dit kan zijn op zaterdag om 18.30 uur of op zondag om 10.00 uur. Qua repertoire hanteert het kerkkoor een driewekelijkse cyclus: gemengd koor Latijn, gemengd koor Nederlands en Gregoriaans. Het Gregoriaans wordt gezongen door het herenkoor. Natuurlijk geeft het koor acte de présence op hoogtijdagen. Vaak wordt de begeleiding dan uitgebreid met bijvoorbeeld een strijkkwartet of fluit. De muzikale leiding is in handen van dirigent Luc Jakobs. Petra van der Aart begeleidt het koor aan het orgel.

De zangers en zangeressen van het koor zijn zeer toegewijd aan de vocale kerkmuziek en zingen het prachtige repertoire vol overgave. Dit ensemble is nog een van de weinige kerkkoren in onze regio dat vanwege de goede bezetting nog vierstemmig kan zingen. Ook zorgt het feit dat het koor beschikt over zowel een dirigent als een organiste ervoor, dat er op behoorlijk niveau gemusiceerd kan worden.

Daarnaast is het kerkkoor tevens een heel gezellige en hechte groep, er heerst een heel goede sfeer. Kortom, er wordt goed doorgewerkt tijdens de repetitie maar er is ook tijd voor gezelligheid en een grapje.

In november wordt traditiegetrouw het Caeciliafeest gevierd. Deze avond is altijd heel speciaal omdat leden van het koor dan allerlei voordrachten verzorgen, waarbij heel wat creativiteit los komt.

Het gemengd koor repeteert in het Credozaaltje op vrijdag van 19.30 u tot 21.00 u en voorafgaand repeteert het herenkoor Gregoriaans van 19.00 u tot 19.30 u.

Nieuwe leden zijn altijd welkom, loopt u gerust eens binnen als u interesse hebt of neem contact met ons op.

 foto: Antoine Bongers


Rouw- en Trouwkoor

Het Rouw- en Trouwkoor luistert uitvaarten en eventueel huwelijksmissen op. Het koor repeteert op maandag van 10.30u tot 11.30 in het Credozaaltje, maar niet elke week. De groep staat onder leiding van Marij Berkers.